cookieIcon

Ingredienser

  • 1 lammekølle
    Skal og saft af 2 usprøjtede citroner
    2 store kviste rosmarin
    4 fed hvidløg
    2 dl god olivenolie
    Groft salt og kværnet peber

    1 kg kartofler
    2 løg
    4 gulerødder
    1 persillerod
    2 dl hvidvin
    2 dl fløde

Langtidsstegt lammekølle med rosmarin & rodfrugter(okse, kalv & lam)

6

Pers

3:30

Tid

  • (92 Stemmer)

Tilberedning

1. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og gnid den med olie, citronsaft og skal, salt og peber.

Stik rosmarin og hvidløg ind i køllen, og læg den på en rist.

2. Rens rodfrugter, løg og kartofler og skær dem i grove stykker.

Vend dem med olivenolie, salt og peber og kom dem, sammen med vinen, i en badepande eller et ovnfast fad, der kan stå under risten med lammekøllen.

3. Sæt det hele i ovnen og steg det ved 150° i ca. 3 timer.

Tilsæt løbende fløden til rodfrugterne, så de ikke koger tørre.

4. Skær køllen i skiver og server med rodfrugter og evt. lidt friskkogte, grønne bønner

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Søg efter opskrifter

Madplaner