cookieIcon

Ingredienser

  • 4 stk. tykstegsbøffer (a ca. 200 g)
    Fedtstof til stegning
    150 g blandede svampe skåret i små tern
    1 dl fløde
    30 g rasp

    Pommes Anna:
    100 g smør
    500 g kartofler skåret i meget tynde skiver
    1 grofthakket løg
    Salt

    Mild Dijon sky:
    150 g hakkede skalotteløg
    1 porre skåret i skiver
    2 gulerødder skåret i skiver
    6 fed hakket hvidløg
    Olie
    2 tsk. Dijon sennep
    1 l kraftig hønsefond eller bouillon
    ½ dl fløde
    100 g koldt smør
     

Svampepaneret Tykstegsbøf(okse, kalv & lam, nytår)

4

Pers

1:00

Tid

  • (14 Stemmer)

Tilberedning

Bøfferne brunes af i fedtstof på en pande.

Svampene ristes i olie.

Fløden hældes ved og koges ned til det halve.

Panaden afkøles og rasp røres i.

Blandingen smøres oven på bøffen som steges færdig i ovnen ved ca. 200°C i 4-5 minutter.

Lad bøfferne hvile min. 10 minutter efter stegning.

Pommes Anna:
Smørret smeltes og kartofler, løg og salt vendes i.

Blandingen presses hårdt ned i smurte portionsforme eller i en større form.

Formene stilles i en 200°C varm ovn og bages i 20-30 minutter til kartoflerne er møre.

Mild Dijon sky:
Skalotteløg, porrer, gulerødder og hvidløg ristes i olie.

Dijon sennep tilsættes sammen med hønsefonden og suppen koges ind til 1/4.

Fløde og smør piskes i saucen umiddelbart inden servering.
 

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Andre forslag

Søg efter opskrifter

Madplaner